Intrebari frecvente

Intrebari frecvente despre instalatii gpl 

1. Ce este GPL-ul? (Gaz Petrol Lichefiat)

Este un produs derivat, brut, care in general este facut dintr-un amestec de propan si butan. Este obtinut prin rafinarea petrolului sau direct din extractie dupa ce a fost separat de gazele naturale sau petrol cu care acesta este in amestec in cimpurile petroliere.

2. Ce tip de instalatie GPL se potriveste pentru masina mea?

Pentru a va raspunde la aceasta intrebare va rugam sa completati formular de pe pagina de contact a site-ului nostru sau sa ne contactati telefonic. Instalatia GPL se alege in functie de mai multi factori, cum ar fi: tipul alimentarii, nr. cilindrii, tip motor, etc.

3. Exista masini incompatibile conversiei GPL?

Da, exista, insa numarul lor este foarte mic.

4. Se poate monta instalatie GPL pe masini cu mai mult de 4 cilindrii?

Da, instalatiile GPL se pot monta pe masini cu 3,4,5,6,8,12 cilindrii.

5. Butelia de GPL este o bomba pe masina mea?

Cu siguranta NU. Butelia/rezervorul de GPL este confectionat dintr-un otel gros de 3-4 mm, fiind conceputa sa reziste la o presiune cu mult mai mare decat este umpluta de obicei, se poate umple doar cu  pana la 80% din capacitatea sa ca masura de precautie, este prevazut cu o multivalva in caz de incendiu sau accident. Rezervorul de GPL este mai sigur ca cel de benzina.

6. Instalatia GPL scurteaza viata motorului?

Nu, GPL-ul este un gaz mai curat decat benzina, nu lasa depuneri de calamina, prelungeste viata bujiilor si a uleiului.

7. Daca montez instalatie de GPL, masina mea va mai merge si cu benzina?

Da, puteti oricand sa alegeti cu ce combustibil doriti sa mergeti (GPL sau BENZINA)

8. Ce garantie are instalatia GPL?

Conform legilor in vigoare, beneficiati de o garantie de 2 ani pt. Instalatia de gaz, iar in cazul in care alegeti o instalatie BRC, garantie este de 2 ani fara limita de km.

9. Daca montez GPL, performantele motorului se vor reduce considerabil?

NU, instalatiile moderne de GPL au o pierde de putere de maxim 2-3%, insesizabil de sofer, sesizabil doar pe standul dinamic.

10. Se fac revizii la instalatia de GPL?

Da, verificati in cartea de garantie intervalul de timp sau km. la care se fac reviziile pentru a nu pierde garantia instalatiei GPL.

11. Dupa montaj instalatia GPL trebuie omologata?

Nu, instalatia este omologata de noi. Dvs trebuie sa o treceti in cartea de identitate a autoturismului. Trebuie sa va prezentati la R.A.R. cu certificatul de inmatriculare, cartea de identitate, buletinul si documentele eliberate de montatorul dvs. Instalatia se monteaza conform unor reguli bine stabilite, dupa care este verificata de catre montatorul dvs. R.A.R-ul la randul sau verifica si constata daca au fost indeplinite conditiile necesare omologarii (amplasare corecta a pieselor, montaj, serii, marci de omologare).